AVITA NASVETI

- o zdravem načinu življenja

  • Prehrana 19. 11. 2017
    Enodnevni post – garancija za zdravje!

    Post, v strogem pomenu besede, pomeni odrekanje hrani. Med postom razstrupljamo in razbremenimo telo, shujšamo, razbistrimo možgane in duha, predvsem pa je post odlična priložnost, da spremenimo nezdrave navade. Po navadi se postimo več dni, tudi tednov, saj je učinek takrat največji. Odlično pa je tudi redno tedensko, intervalno postenje - tako se razstrupimo 54-krat v letu.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 19. 11. 2017
    Užitek brez slabe vesti: Kava Chi, ki ne zakisa

    Ljubitelji kave spijejo v povprečju po 2 do 4 skodelice kave na dan. Ta količina zaužite kave velja za zmerno in naj bi po nekaterih raziskavah prinašala številne zdravstvene koristi. Spet drugi raziskovalci dokazujejo, da lahko že ena do dve skodelici kave na dan negativno vplivata na zdravje.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 18. 11. 2017
    Zmeda v glavi zaradi pomanjkanja hranil

    O hrani največkrat razmišljamo kot o viru kalorij – če jih bo preveč, se bomo zredili, če premalo, pa izgubili kakšen odvečen kilogram. Jemo predvsem zato, da bi se nasitili in dobili dovolj energije za vsakodnevne opravke. Pri tem pozabljamo, da mora biti hrana predvsem vir hranil, brez katerih organizem ne more uspešno delovati.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 18. 11. 2017
    Zajtrk, ki nas ogreje

    Zajtrkov, ki bi nas močno ogreli, ne potrebujemo vsak dan. Potrebujemo jih takrat, ko smo premalo spali ali se nas loteva prehlad. Topel zajtrk je priporočljiv pred izletom v naravo ali obiskom tržnice. Tudi kadar bomo veliko sedeli, je dan priporočljivo začeti s pravim zajtrkom. V vseh teh situacijah mora biti telo dobro prekrvavljeno, kar dosežemo s pravilno izbiro živil.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 18. 11. 2017
    Kdaj je idealen čas za pitje kave?

    Kdaj spijete vašo skodelico tega omamno dišečega poživila? Je to zjutraj pred službo, po kosilu ob sladici, ob večerih ali pa preprosto takrat, ko se vam prileže? Znanstveniki so ugotovili, da obstaja najbolj primeren čas za pitje kave, ko je njen učinek najmočnejši, negativne posledice pa najmanjše.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 18. 11. 2017
    Beljakovine so osnova življenja

    Brez beljakovin, imenovanih tudi proteini, življenje ne bi bilo mogoče. Življenjsko pomembne aminokisline, ki gradijo beljakovine, naj bi uživali v njihovi naravni, lahko prebavljivi obliki. Presnova rastlinskih beljakovin je veliko lažja od presnove beljakovin živalskega izvora. Zakaj bi bilo potrebno čim večkrat namesto mesa jesti fižol, grah, lečo, čičeriko, sojo?

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 18. 11. 2017
    Vitamin C – prvak med vitamini

    Vitamin C je vodotopni vitamin, ki ga človeško telo ne more izdelati in skladiščiti, zato ga je potrebno redno uživati s prehrano. Največ ga dobimo z uživanjem sveže zelenjave in sadja. Poznan je tudi pod imenom L-askorbinska kislina ali askorbat. V telesu opravlja številne in raznolike funkcije. Pomembno je, da ga v telo vnesemo v primerni količini, saj imata tako pomanjkanje kot tudi predoziranje škodljive posledice za zdravje.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 18. 11. 2017
    Olje – tekoče zlato

    V drobnih temnih stekleničkah se skrivajo pravi zakladi narave. V prehrani in lepotni kozmetiki se pojavljajo že tisočletja, zato so njihovi pozitivni učinki dodobra poznani in zelo cenjeni. Govorimo seveda o naravnih, hladno stiskanih oljih. Čeprav se zdi, da so svoje pravo mesto v prehrani, zdravljenju in kozmetiki dobila šele v zadnjih letih, pa jih uporabljajo vse kulture že tisoče let.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 14. 11. 2017
    Vitamin E ščiti celice pred propadom

    Vitamin E je eden najpomembnejših antioksidantov v telesu, saj ima izjemno sposobnost, da celice obvaruje pred propadom. Pod imenom vitamin E oz. tokoferol se pravzaprav skriva skupina vitaminov, kar 8 različnih molekul - alfa, beta, gama, delta tokoferol in tokotrienoli. Ker nas vitamin E varuje pred prostimi radikali, ki se pojavijo med presnovo, je zaradi njegovega delovanja posledično lepša tudi koža, poveča se plodnost, zmanjša pa se možnost za srčne kapi, raka in Alzheimerjevo bolezen.

    PREBERITE VEČ

E-REVIJA AVITA

Brezplačni nasveti, dvakrat mesečno, o zdravem načinu življenja in akcijskih ponudbah.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.