AVITA NASVETI

- o zdravem načinu življenja

 • Znanje 09. 04. 2019
  Oksitocin – hormon vsega lepega

  Oksitocin je hormon, ki ga povezujemo z najlepšimi občutji in vsem, kar nas dela človeške: s srečo, povezanostjo, zaljubljenostjo in ljubeznijo, užitkom, sproščenostjo, empatijo in blaženostjo. Sprošča se med nosečnostjo in porodom, med intimnimi odnosi, ob dotikih in masažah… Oksitocin je torej nekakšno hormonsko lepilo človeške družbe.

  PREBERITE VEČ
 • Bolezni 08. 04. 2019
  Preventiva proti Alzheimerjevi bolezni

  Alzheimerjeva bolezen je kronična nevrodegenerativna bolezen, pri kateri postopoma odmirajo živčne celice, zaradi česar se pojavijo težave s spominom, nezmožnost abstraktnega mišljenja, spremembe osebnosti in težave s časovno ter krajevno orientacijo. Na srečo pa raziskave nakazujejo, da je pojav Alzheimerjeve bolezni možno preprečiti.

  PREBERITE VEČ
 • Znanje 26. 03. 2019
  Fluor (F)

  Fluor je pravi dokaz za reklo, da je meja med zdravilom in strupom tanka – ločnica je samo višina odmerka. Glede na to, da lahko zobni karies preprečimo z zdravo prehrano in redno ustno higieno, je zaželeno, da se izdelkom z dodanim fluorjem izognemo, saj negativni učinki na telo pretehtajo pozitivne.

  PREBERITE VEČ
 • Bolezni 26. 03. 2019
  Libido – kaj mu škoduje, kaj koristi

  Libido je kompleksen fenomen, na katerega vplivajo biološki, psihološki in socialni faktorji. Upad libida v starosti je naraven pojav, veliko bolj nenavadno pa je, ko o izgubi libida potožijo mladi ljudje. Preden pograbimo po čudežnih tabletah, polnih stranskih učinkov, si lahko pomagamo s povsem naravnimi metodami.

  PREBERITE VEČ
 • Bolezni 06. 03. 2019
  Pomanjkanje vitamina D povzroča debelost

  Držimo se stroge diete in pridno telovadimo, kilogram pa kar ne izginejo. Razlog je morda povsem nepričakovan: pomanjkanje vitamina D. Ko nam ga primanjkuje, se maščoba lažje kopiči, napadi lakote so pogostejši, izguba teže pa postane praktično misija nemogoče.

  PREBERITE VEČ
 • Bolezni 06. 03. 2019
  Naravna pomoč pri vetrovih in napihnjenosti

  Vetrovi so normalen del človeške prebave. Pa vendar pridejo dnevi, ko se počutimo kot napihnjen balonček, vetrovi pa se pojavljajo tako pogosto, da nas lahko spravijo v zadrego v neprimernem trenutku. Kot vedno se pri celostnem zdravljenju vprašamo, kje tiči vzrok in kako lahko težavo naravno odpravimo.

  PREBERITE VEČ

E-REVIJA AVITA

Brezplačni nasveti, dvakrat mesečno, o zdravem načinu življenja in akcijskih ponudbah.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.