AVITA NASVETI
- o zdravem načinu življenja
- Razstrupljanje 27. 09. 2023
Rizol – ozonizirano eterično olje
Rizol je eterično olje, na katero je vezan ozon (O3) v obliki, ki jo telo najbolje prenaša. V telesu ustvari s kisikom bogato okolje, ki ni po godu patogenim anaerobnim bakterijam, virusom, glivicam in parazitom. Z jemanjem vsestranskega rizola povrnemo imunskemu sistemu naravno moč in ga podpremo v boju proti boleznim in nadlogam.
PREBERITE VEČ - Znanje 14. 09. 2023
Kaj resnično potrebujejo nemirni otroci?
Nemirni otroci lahko predstavljajo pravo nočno moro za starše, učitelje, sosede in sovrstnike. Medicina jih kaj hitro označi za hiperaktivne otroke z motnjo pozornosti (ADHD) in jih »ukroti« z zdravili. V nekaterih blažjih primerih pa je mogoče motnje vedenja močno izboljšati z razumevanjem vzrokov za nastanek.
PREBERITE VEČ - Bolezni 31. 08. 2023
Naravno odpravljanje črevesnih parazitov
Paraziti ali zajedavci so organizmi, ki občasno ali stalno živijo na račun drugega organizma. Okužbe s paraziti niso stvar tretjega sveta, temveč je z vsaj eno vrsto parazita okuženih tudi 85%- 90% prebivalcev Zahoda. Povzročajo tiho epidemijo, saj zdravniki le redko preverjajo njihovo prisotnost. Sodoben način življenja zajedavcem nudi idealne pogoje za razvoj in razmnoževanje.
PREBERITE VEČ - Znanje 16. 08. 2023
Psihično odporni v kriznih časih
Predvsem v kriznih razmerah se hitro pokaže, kako različno se ljudje spoprijemajo s psihičnimi obremenitvami in čezmernim stresom. Niso vsi ljudje enako psihično odporni (rezilientni). Pri nekaterih se bolezni, kot sta izgorelost ali depresija, neredko pojavijo ravno v nemirnih časih. Ti posamezniki se pogosteje zatekajo k alkoholu in drugim snovem, ki povzročajo odvisnost. Za druge pa se zdi, kot da bi imeli v sebi nekakšen čustveni ščit.
PREBERITE VEČ - Prehrana 02. 08. 2023
Izguba hranilnih snovi pri kuhanju
Pri kuhanju, pečenju, cvrtju in dušenju se izgubljajo hranilne snovi: vitamini, minerali, elementi v sledeh in antioksidanti. Veliko ljudi meni, da v kuhanih živilih ne ostane noben vitamin ali mineral, vendar temu ni tako. Pri katerem načinu priprave hrane se ohrani največ hranilnih snovi in pri katerem najmanj?
PREBERITE VEČ - Bolezni 02. 08. 2023
Glivice na stopalih in nohtih – adijo!
Glivične okužbe na koži in nohtih se po svetu pojavljajo čedalje pogosteje. S to trdovratno nadlogo naj bi se vsaj enkrat v življenju ubadala kar tretjina Evropejcev. Zakaj se nekateri ljudje zlahka okužijo z glivicami, drugim pa ne pridejo do živega, čeprav hodijo bosi po savni in ob javnem bazenu? Kako si lahko sami pomagamo z naravnimi pripravki?
PREBERITE VEČ - Prehrana 20. 07. 2023
Ašvaganda – čudežna rastlina z Vzhoda
Ašvaganda (Withania somnifera), imenovana tudi indijski ginseng ali indijska zimska češnja, je zdravilna rastlina, ki je že dolgo cenjena v ajurvedski medicini. Je adaptogen z antioksidativnim delovanjem, ki blaži številne zdravstvene tegobe sodobnega časa.
PREBERITE VEČ - Prehrana 06. 07. 2023
Vitamin B12 – kralj med vitamini B
Vitamin B12 ima od vseh vitaminov najbolj kompleksno zgradbo. Telo ga potrebuje v zelo majhni količini, vendar je kljub temu izrednega pomena za zdravje. Ščiti celoten živčni sistem, pomaga pri regeneraciji živčnih celic, ključnega pomena pa je tudi za zdravje možganov vse do pozne starosti. Najpogosteje ga primanjkuje vegancem in vegetarijancem, pomanjkanje vitamina B12 pa ni izključeno tudi pri vsejedcih.
PREBERITE VEČ - Prehrana 15. 06. 2023
Vitamin D – posledice pomanjkanja
Vitamin D ima zelo pomembno, lahko bi rekli celo odločujočo vlogo za naše zdravje. Vključen je v več tisoč regulacijskih procesov, ki se dogajajo v celicah. Ravno zato se pri pomanjkanju vitamina D tako poviša možnost, da zbolimo. Ne samo pozimi, tudi v toplejših letnih časih nam lahko primanjkuje vitamina D, če preveč časa preživimo v zaprtih prostorih.
PREBERITE VEČ