AVITA NASVETI

- o zdravem načinu življenja

 • Znanje 17. 09. 2019
  Sončna očala – nujna ali škodljiva?

  Sončna očala naj bi oči varovala pred škodljivo UV-svetlobo. Močno bleščanje škoduje očem, prispeva k razvoju očesnih bolezni in povzroča naprezanje oči, saj smo v teh primerih primorani gledati z delno priprtimi očmi. Toda je sončna svetloba zares slaba za zdravje oči?

  PREBERITE VEČ
 • Bolezni 17. 09. 2019
  Naravna odvajala

  V primeru zaprtja so odvajalna sredstva odlična pomoč pri pospeševanju izločanja. Pred uporabo umetnih tablet in praškov pa je bolje, da uporabimo naravna odvajala. Toda pozor – tudi nepravilna uporaba naravnih odvajal lahko povzroči nezaželene stranske učinke.

  PREBERITE VEČ
 • Znanje 30. 07. 2019
  Elektromagnetno sevanje – sprožilec Alzheimerjeve bolezni, raka in Parkinsonove bolezni?

  Brezžične elektronske naprave oddajajo sevanje, ki povzroča vrsto presnovnih motenj, iz katerih se lahko razvijejo nevrodegenerativne bolezni in rak. Na prisotnost elektronskih naprav v svoji neposredni bližini smo se tako navadili, da niti pomislimo ne več, kako pogosto smo izpostavljeni škodljivemu sevanju.

  PREBERITE VEČ
 • Bolezni 30. 07. 2019
  Krčne žile – ukrepajmo, dokler ni prepozno

  Krčne žile nastanejo zaradi oslabelosti vezivnega tkiva, ki vodi v razširitev ven. Drobne pajkove vene so prvi pokazatelj šibkih ven, ki najprej predstavlja zgolj lepotni problem, kasneje pa postane vse bolj izrazit in se spremeni v zdravstveno težavo, ki je ne gre podcenjevati.

  PREBERITE VEČ
 • Bolezni 19. 07. 2019
  Pomanjkanje fosforja

  V strokovni literaturi zasledimo, da je fosfor drugi najpogostejši element v človeškem telesu (takoj za kalcijem) in da ga običajno zaužijemo več, kot je priporočen dnevni odmerek. Pa vendar rezultati testiranja z napravo Oligoscan pogosto pokažejo pomanjkanje tega minerala! Kje tiči vzrok?

  PREBERITE VEČ
 • Razstrupljanje 10. 07. 2019
  Kako se znebimo plesni v telesu?

  Vsi vemo, da se v telesu zelo rade naselijo glivice, neredko pa nas napadejo tudi plesni. Njihove spore so zelo majhne, zato zlahka zaidejo v telo. Izločajo strupe, imenovane aflatoksini, ki so močno škodljivi za človeško zdravje. Še posebej nevarna je črna plesen, ki jo moramo kar najhitreje odstraniti iz stanovanja in telesa.

  PREBERITE VEČ

E-REVIJA AVITA

Brezplačni nasveti, dvakrat mesečno, o zdravem načinu življenja in akcijskih ponudbah.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.