Ionizatorji vode – čudežno zdravilo za vse težave ali zavajanje kupcev?

Razstrupljanje | 29. 11. 2017

Ali lahko tako brezskrbno pijemo tudi vodo iz ionizatorja? Mi mislimo, da ne, vi pa si preberite naše argumente proti ionizatorju vode in se odločite sami.

1. Za pripravo vode v ionizatorju moramo uporabiti vodo iz javnega vodovoda, ki je pa zelo obremenjena z različnimi škodljivimi snovmi. Javni vodovodi kontrolirajo približno 30 snovi, samo v kmetijstvu pa jih uporabljajo 400, torej si lahko predstavljamo, kaj pomeni “neoporečna voda” po veljavnih zakonih.

2. S filtrirnimi napravami, ki delujejo po principu reverzno osmozo, pa iz vodovodne vode odstranimo skoraj vse snovi, saj lahko samo tako garantiramo, da je voda res čista. Koncentracija delcev je po čiščenju z reverzno osmozo od 5 do 10 ppm, vodovodna voda v Ljubljani ima približno 300 ppm.

3. Čiste vode, brez delcev, ne moremo ionizirati. Naprave, ki vodo ionizirajo, imajo ponavadi le en predfilter, ki vodo samo deloma očisti. Vendar, katere snovi ostanejo v vodi? So to dobri minerali iz vode, ali ostanki pesticidov, hormoni? Največji strupi imajo najmanjšo molekulsko zgradbo, kar pomeni, da za njih potrebujemo najboljše filtre, ne sam enega, ampak več. Najbolje očistimo vodo z reverznoosmozno napravo, vendar je potem ne moremo več ionizirati.

Torej imate na izbiro: zelo čisto vodo brez anorganskih mineralov, ali ionizirano vodo z bazičnim pH in s koktejlom snovi, ki jih ne poznate. Ionizirana voda torej vsebuje tudi različne strupe, ki jih je imela že voda iz pipe. Če pa bi ionizirali čisto studenčnico, potem tega problema ne bi bilo. Vendar je v Sloveniji veliko izvirov že onesnaženih, pa tudi vožnja do izvira je zelo neekološka, da ne govorimo o transportiranju in skladiščenju studenčnice doma. Ionizirana voda ima ponavadi 230 do 250 ppm (to so bili vzorci, ki so jih prinesli k nam).

4. Minerali, ki so v vodi, so vedno anorganskega izvora. Vsi, ki ste poslušali v 5. razredu OŠ, veste, da telo potrebuje organske minerale iz živil, od anorganskih pa nima koristi. Če bi lahko izkoriščali anorganske minerale, potem bi vsi veselo lizali, na primer, kamne, in ne bi imeli težav z osteoporozo! Pa jih ne. Ko spijemo vodo z anorganskimi minerali (pa naj bo iz pipe ali ionizirana), pridejo minerali s krvjo do celice, vendar celica nima z njimi nič za početi, zato jih moramo izločiti preko ledvic. Vsaka voda, polna anorganskih mineralov, obremenjuje ledvice. Nikakor je ne bi smeli piti otroci, ljudje z bolnimi ledvicami in starostniki.

5. Proces ionizacije vode poteka tako, da skozi vodo steče električni tok (to pa smo v OŠ slišali pri kemiji), zato je ionizirana voda polna elektrosmoga in njena energijska struktura (klastri, skupki) so uničeni. Kako pomembni so klastri (ang. cluster), so pokazali številni poskusi (na primer knjiga o spominu vode). Celice med sabo komunicirajo tudi na energijskem nivoju, zato je energijsko bogata (in čista) voda najboljša za razstrupljanje in prenos snovi.
S pomočjo ionizirane vode ne boste razkisali in pozdravili raka, kot obljubljajo nekateri prodajalci ionizatorjev vode. Ionizirana voda vas celo zastruplja!
Naj bo dovolj grozljivk. Razkisamo lahko samo z bazično prehrano, dodatnim uživanje bazičnih mineralov in bazičnimi kopelmi. To nismo ugotovili v našem podjetju, ampak pametni ljudje z različnih koncev sveta. Številne študije in izkušnje terapevtov to potrjujejo.

Dominik Golenhofen, zdravilec, dipl. hol. en. med.
za Energijski center d.o.o.

ŠE VEČ KORISTNIH NASVETOV

Nazaj na seznam člankov
 • Kakšno vodo nam prodajajo?
  Prehrana / 10. 12. 2017

  V bližnji prihodnosti bomo vodo spet začeli spoštovati, postala bo pomembnejša od vseh naftnih vrelcev in zlata v bančnih trezorjih. Začeli jo bomo ceniti kot najpomembnejše živilo, drago jo bomo kupovali in za njo tudi umirali. Mogoče komu te uvodne besede zvenijo preveč dramatično, ali kot pretiravanje in strašenje ljudi.

  PREBERITE VEČ
 • Ne pijte pitne vode
  Odgovori strokovnjakov / 10. 12. 2017

  "Voda še za v čevelj ni dobra!" so modrovali naši predniki. So pač živeli v neprimerno bolj zdravem okolju, kakor pa živimo dandanes. V obilju zdrave vode, ki je polnila reke in jezera, potoke in izvire, se še zavedali niso, kakšen dar narave so prejeli. Vodna masa se tudi nam zdi neizmerna, naravne zaloge vode neskončne."

  PREBERITE VEČ

E-REVIJA AVITA

Brezplačni nasveti, dvakrat mesečno, o zdravem načinu življenja in akcijskih ponudbah.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.