AVITA NASVETI

- o zdravem načinu življenja

  • Bolezni 17. 01. 2023
    Ledvice – čiščenje in prehrana (1.del)

    Redno čiščenje ledvic nam lahko reši življenje, saj je njihova sposobnost regeneracije veliko manjša kot pri jetrih. Ko pride enkrat do poškodb ledvic, je škodo zelo težko popraviti. Z naravnimi pripravki in rednim čiščenjem ledvic lahko uspešno preprečimo nastanek poškodb.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 13. 12. 2022
    Prehranjevanje po krvnih skupinah

    Za vas smo pripravili seznam primernih in manj primernih živil (pdf datoteka), in sicer glede na vašo krvno skupino. Če svoje krvne skupine še ne poznate, se lahko testirate doma (komplet za testiranje kupite v spletni lekarni) ali v laboratoriju, lahko pa se v ta namen odpravite na krvodajalsko akcijo. Koristi takšnega prehranjevanja so ogromne in splača se poskusiti.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 30. 11. 2022
    Katera živila vsebujejo grenčine?

    Grenčine so danes pomembna sestavina vseh celostnih terapevtskih in preventivnih programov. Sicer niso vsi navedeni učinki tudi znanstveno dokazani, so pa znani iz zeliščarstva in izkustvene medicine. Zadnja leta se znanost čedalje bolj zanima za grenčine, zato lahko v prihodnje pričakujemo več obetavnih izsledkov.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 25. 11. 2022
    Jesensko-zimski recepti iz ordinacije

    V torek in četrtek si v ordinaciji skuhamo kosilo. Vas zanima, kaj si pripravimo? Tukaj je nekaj jesensko-zimskih receptov, mogoče vas bodo navdušili in popestrili jedilnik.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 22. 11. 2022
    Poznate sodobno prehransko piramido?

    Prehranska piramida, o kakršni se že dvajset let učijo v šolah in ki jo kot zgledno predstavijo v zdravstvenih domovih, je sestavljena iz petih skupin živil. V skladu z njo naj bi v naši prehrani levji delež zavzeli kruh, žito in žitni izdelki, krompir, kaše, tem sledita sadje in zelenjava, nato pa živila iz 3. in 4. skupine, torej mleko, mlečni izdelki ter meso, mesni izdelki in ribe. Živila, ki vsebujejo veliko maščob in sladkorjev, so na vrhu piramide in naj bi jih pojedli zelo malo, še raje nič.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 16. 11. 2022
    Kako dobiti veliko vitamina D?

    V maščobi topen vitamin D se zaradi svojih lastnosti (steroidna struktura) in načinu delovanja bolj približa hormonom kot vitaminom. Gre namreč za edini vitamin, ki ga telo lahko proizvede samo s pomočjo sončne svetlobe (UV žarkov). Pridobimo ga lahko tudi z ustrezno prehrano, vendar zelo redko v dovolj velikih količinah.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 31. 10. 2022
    Encimi – nepogrešljivi pomočniki pri presnovi

    Brez encimov bi bile življenjsko pomembne snovi za naše celice nedosegljive. Celice bi umrle in z njimi tudi mi, zato so encimi življenjsko pomembni. Pomanjkanje prebavnih encimov lahko pripelje do tega, da smo ob polnem krožniku hrane podhranjeni in zastrupljeni. Preberite, kako ugotovimo, ali nam jih primanjkuje in kako lahko poskrbimo, da jih bomo imeli dovolj.

    PREBERITE VEČ
  • Bolezni 24. 10. 2022
    Zopet te alergije

    Vedno več ljudi ima alergije, še več pa zanje niti ne ve. Poznamo štiri tipe alergij in dobro je, da jih prepoznamo. Saj ni pomembno, v katero skupino spada seneni nahod ali koprivnica, ali kateri tip alergije povzroča revmatoidni artritis. Pomembno je, da se zavemo, da imamo alergije in se alergenov izogibamo, ali pa alergije celo pozdravimo.

    PREBERITE VEČ
  • Prehrana 21. 10. 2022
    Antioksidanti – varuhi celic

    Prosti radikali spadajo med povzročitelje številnih bolezni. Napadajo naše celice, pri tem pa jih lahko poškodujejo do te mere, da niso več sposobne opravljati svojih funkcij. Več kot je poškodovanih celic, slabše deluje napadeni organ. Samo vprašanje časa je, kdaj se bo v takšni situaciji začela razvijati bolezen. Na srečo antioksidanti učinkovito branijo celice pred napadi škodljivih prostih radikalov.

    PREBERITE VEČ

E-REVIJA AVITA

Brezplačni nasveti, dvakrat mesečno, o zdravem načinu življenja in akcijskih ponudbah.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.