1. Ogromno zelenjave vse povprek
Solata iz endivije in krompirja (polivko za solato imamo najraje iz bučnega olja, svetlega balzamičnega kisa in česna);
belgijski radič pečen na žaru;
dušena zelenjava (čebula, por in nastrgano korenje) s posušenimi paradižniki (ki jih prej za nekaj minut namočite v vodo, da se zmehčajo).
2. Trio: buče, motovilec in ajdova kaša
Ajdova kaša (med kuhanjem ji dodamo začimbe, kot so sol, poper, lovorov list, majaron, peteršilj) s celim vloženim zelenim poprom;
motovilec;
buče pečene v pečici (začimbe: sol, poper, lovorjev list, česen, kumina)
3. Popolno kosilo
Juha iz zelenjave s koščki piščanca;
ajdova kaša;
solata iz radiča;
kuhan brstični ohrovt z drobtinami.
4. Slastni zelenjavni polpeti v družbi z endivijo
Zelenjavni polpeti (nastrgamo korenje in narežemo por, dodamo koruzo, stepena jajca, peteršilj, mleto rdečo papriko, sol, poper, majaron, timijan – če je masa preredka, dodamo čičerikino in riževo moko – in spečemo manjše polpete), namesto korenja lahko uporabimo buče;
solata iz endivije in krompirja.
5. Jesenska poslastica: zelenjava s kostanjem
Mešana listnata solata s prepraženimi sončničnimi semeni;
dušena zelenjava s kostanjem (v trgovini lahko kupite že kuhani in olupljeni kostanj);
basmati riž.
6. Slane ajdove palačinke
Ajdove palačinke (naredimo jih iz jajc, vode in ajdove moke, ki ji dodamo sol) z ovčjim sirom (ko obrnemo palačinko, jo obložimo z naribanim poltrdim ovčjim sirom, popopramo, prepognemo in popečemo na obeh polovicah)
zelena solata
Kot vidite, so vsi recepti zelo preprosti in slastni. Seveda lahko nekatere sestavine poljubno zamenjate ali dodate (semena, riž, moka, solata), in dobite nove jedi. Naj vam teknejo!