Zdrave ledvice – dober seks

Znanje | 20. 12. 2017

V tradicionalni kitajski medicini spada spolnost v element voda. V ta element uvrščamo tudi ledvice. Po spočetju se v zarodkovih ledvicah začne shranjevati t.i. predrojstna energija, ki odločilno vpliva na njegov razvoj. Ko se otrok rodi, pride na svet z določeno predrojstno energijo, ki je ne more povečati, pač pa jo lahko samo porablja. Količina te energije je odvisna od energije staršev, predvsem mame, pa tudi datuma rojstva (ko je otrok prvič vdihnil).

Predrojstna energija je merilo za dolgo življenje: več je imamo, dalj časa bomo živeli. Seveda pa lahko predrojstno energijo tudi hitro porabimo, če nezdravo jemo, pijemo premalo vode, ekscesno živimo (odvisnosti) in pretiravamo v spolnosti. Ta energija določa našo prirojeno konstitucijo, nadarjenost, talente, značaj in genetske nepravilnosti.

Kot je predrojstna energija določena, so določeni tudi naši talenti. Konstitucijo in nadarjenost bomo zelo težko spremenili s treningom, zato se je bolje sprijazniti in upoštevati, kar nam je dano.

Energija v ledvicah odloča o naši potentnosti (odločnosti, dejavnosti, ambicioznosti, trudu) in impotentnosti (slaba samouveljavitev, brezciljno početje, nedoslednost, bojazljivost, nervoznost). Slaba energija ledvic je lahko vzrok za fizično impotentnost, saj ima moški premalo energije za »izražanje« svoje energije. Osebe, kot je Mike Jagger (Rolling Stone) ali Madonna, imajo očitno zelo dobre ledvice, saj se na vseh področjih zelo dobro izražajo.

Tudi pri ženskah je energija ledvic zelo pomembna, ker vpliva na zanositev in nosečnost. In seveda na spolni nagon. Mogoče pa bo partner naslednjič, ko vam ne bo do spolnosti, z večjim razumevanjem sprejel razlago, da so vaše ledvice šibke, kot pa, da vas boli glava.

Predrojstno energijo bomo počasneje porabljali, če bomo zdravo živeli. Začnimo z najenostavnejšim ukrepom – pitjem vode.

E-REVIJA AVITA

Brezplačni nasveti, dvakrat mesečno, o zdravem načinu življenja in akcijskih ponudbah.