Za razstrupljanje potrebujemo čiste alge

Razstrupljanje | 28. 11. 2017

Sladkovodne alge klorela so naučinkovitejše pri razstrupljanju težkih kovin. Težke kovine so strupi, ki močno poškodujejo živčevje in celo dedno zasnovo. So najpogostejši vzrok za nastanek avtoimunskih bolezni in bolezni živčnega sistema. Kronična zastrupljenost s težkimi kovinami povzroča bolezni, kot so: Alzheimerjeva bolezen, multipla skleroza, Parkinsonova bolezen, depresija, pozabljivost, fibromialgija, Crohnova bolezen.

Izvor težkih kovin je hrana, voda, zrak in amalgamske zalivke (»temne plombe« v zobeh). Naše telo ne pozna učinkovitega mehanizma, kako izločiti težke kovine, zato najprej krožijo v krvi, nato pa se po tednu ali dveh naložijo v tkiva.

Težke kovine je zelo težko premakniti iz teh skladišč; potrebujemo snovi, ki jih bodo mobilizirale. Za to ponavadi uporabimo čemaževo in koriandrovo tinkturo (prosim, da strogo upoštevate navodila za jemanje teh tinktur!), hkrati pa jemljemo alge klorela, ki vežejo mobilizirane težke kovine. Del težkih kovin alge klorela absorbirajo v črevesju, del v krvi.

Če vemo, da so alge sposobne absorbirati strupe iz telesa (ne samo težke kovine), potem jih vežejo nase tudi v naravi. V vodo, kjer rastejo, pridejo strupi z vodotoki, dežjem in zrakom. Vse te strupe alge posrkajo nase in mi jih kasneje pojemo.

Za razstrupljanje potrebujemo čiste alge

Še posebej za razstrupljanje težkih kovin morajo biti alge res čiste. Priporočamo vam nakup gojenih alg Algomed, ki rastejo v steklenih ceveh. Voda, ki jo uporabijo za gojenje, je kontrolirana, prav tako vsi ostali pogoji.

Prvi strokovnjaki, ki so začeli z razstrupljanjem težkih kovin, so kmalu opazili, da se je po jemanju nekaterih alg klorela, stanje pri pacientih poslabšalo. Nič čudnega, alge so bile polne strupov in so paciente samo še dodatno zastrupljale.

Med razstrupljanjem potrebuje telo povečano količino mineralov in še posebej mikroelementov (elementov v sledovih). Zato je priporočljivo, da ves čas, obvezno pa med drugo stopnjo razstrupljanja, jemljemo koloidne minerale. Te minerale lahko izredno dobro resorbiramo in nam pomagajo pri vseh procesih presnove, ki so zaradi živega srebra blokirani. Zaradi svoje značilne strukture lahko pridejo tudi v celico in prispevajo k intracelularnemu (znotrajceličnemu) razstrupljanju. Tudi pri koloidnih mineralih začnemo z majhnimi odmerki (na primer 3-krat po 20 ml na dan; ena jedilna žlica je 15 do 20 ml). Z dodajanjem mineralov lahko omilimo spremljevalne simptome pri razstrupljanju, le-to pa lahko poteka hitreje in intenzivneje.

Vas zanima, kako ste obremenjeni s težkimi kovinami?

Naročite se na testiranje Oligoscan in v nekaj sekundah boste izvedeli, kateri od 20 mineralov vam manjka in katera od 14 težkih kovin vam povzroča težave.

Naročila sprejemamo na spletni strani www.testmineralov.si >>>

ŠE VEČ KORISTNIH NASVETOV

Nazaj na seznam člankov
 • Samopomoč pri odstranitvi amalgamskih zalivk
  Razstrupljanje / 29. 11. 2017

  Med odstranitvijo amalgamskih zalivk se sprosti zelo veliko živega srebra (tudi do 10.000 μg Hg), ki ga nehote pojemo oziroma vdihnemo. Živo srebro je namreč močan živčni strup v plinastem stanju, zato bi moral zobozdravnik odstranjevati amalgamske zalivke zelo previdno in pazljivo, da bi bila zastrupitev pacienta čim manjša. Do manjše zastrupitve vedno pride in se je ne da na noben način preprečiti.

  PREBERITE VEČ
 • Čemaž – zajtrk medvedov
  Razstrupljanje / 29. 11. 2017

  Dobro jutro, pomlad! Kaj po ljudskem izročilu naredi medved, ko se po dolgi, mrzli zimi prebudi iz dremeža? Odhlača iz svojega brloga, potem pa poišče jaso, prekrito z mladim čemažem in si ga privošči. Živalim njihovi instinkti zelo dobro služijo. Zato je zelo verjetno, da medvedi pomladansko okorelost res premagujejo s čemažem in si z njegovo pomočjo očistijo želodec, črevo in kri.

  PREBERITE VEČ

E-REVIJA AVITA

Brezplačni nasveti, dvakrat mesečno, o zdravem načinu življenja in akcijskih ponudbah.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.