Samopomoč pri odstranitvi amalgamskih zalivk

Razstrupljanje | 29. 11. 2017

Med odstranitvijo amalgamskih zalivk se sprosti zelo veliko živega srebra (tudi do 10.000 μg Hg), ki ga nehote pojemo oziroma vdihnemo. Živo srebro je namreč močan živčni strup v plinastem stanju, zato bi moral zobozdravnik odstranjevati amalgamske zalivke zelo previdno in pazljivo, da bi bila zastrupitev pacienta čim manjša. Do manjše zastrupitve vedno pride in se je ne da na noben način preprečiti.

Pred odstranitvijo amalgamskih zalivk moramo najprej preveriti, kakšne so zaloge mineralov v našem telesu. To lahko naredimo na primer tako, da si merimo pH vrednost urina (njegovo kislost in bazičnost) z lakmusovim papirjem. Merimo si tri dni, 6 do 8 merjenj na dan, vedno, kadar gremo na stranišče. Če so vrednosti večinoma pod pH 7, smo zakisani (v telesu se je nabralo preveč kislih presnovnih ostankov hrane). To pa pomeni tudi to, da v telesu nimamo več zalog mineralov, saj smo jih porabili za nevtraliziranje kislin. Če tudi glede na druge znake ugotovimo, da imamo premalo mineralov, izvedemo pred odstranitvijo zalivk nekajtedensko ali nekajmesečno kuro z dodatnim uživanjem mineralov. Najboljši so tisti minerali, ki so organskega izvora (na primer rastlinski citrati). Tako bomo preprečili poslabšanje simptomov (na primer pri avtoimunskih boleznih) in morebitne zaplete zaradi zastrupljenosti z živim srebrom.

Najpomembnejši previdnostni ukrepi pri odstranjevanju amalgamskih zalivk so naloga zobozdravnika, s čimer ščiti pacienta in sebe. Amalgamsko zalivko naj odstrani s čim manj vrtanja, uporabi naj tako imenovani „koferdam“ (posebno ponjavo, ki se napne med zobe, da v žrelo zaide čim manj koščkov zalivke) in posebne nastavke za sesanje amalgama.

Kaj lahko pri odstranitvi amalgamskih zalivk naredimo sami?

Kaj lahko naredimo sami, da preprečimo absorbcijo živega srebra oziroma njegovo nalaganje pri odstranjevanju amalgamskih zalivk:

1. 3 dni pred odstranitvijo zalivk jemljemo 3 x 3 g (= 3 x 1 čajno žlica alg v prahu oziroma 3 x 10 tablet) alg klorela, ki morajo biti čim bolj čiste, zato v namene razstrupljanja priporočamo gojene alge.

2. Na dan odstranitve zalivk vzamemo 3 x 3 g alg klorela in dodatno, takoj, ko vstanemo z zobozdravniškega stola, še 1,5 g (= 5 tablet alg klorela oziroma pol žlice alg v prahu), ki jih zgrizemo in po 5 minutah izpljunemo. Na alge se vežejo hlapi živega srebra, zato nato usta dobro izperemo.

3. Naslednje 3 dni zopet jemljemo povečano dozo 3 x 3 g (= 3 x 1 čajno žlica alg v prahu oziroma 3 x 10 tablet) alg klorela.

4. V naslednjih tednih oziroma mesecih, do odstranitve drugih amalgamskih zalivk, jemljemo 2 x 1,5 g (= 5 tablet oziroma pol čajne žlice alg v prahu).

5. Po odstranitvi amalgamskih zalivk lahko naredite mobilizacijski test; to je poseben test, kjer na podlagi našega urina določijo, koliko živega srebra se je uskladiščilo v telesu. Test je tako zanesljiv, da v Nemčiji stroške testiranja pokrijejo zdravstvene zavarovalnice.

6. Še hitrejša in neboleča metoda je testiranje Oligoscan.  V nekaj sekundah boste izvedeli, kateri od 20 mineralov vam manjka in katera od 14 težkih kovin vam povzroča težave.

Na testiranje se lahko naročite na spletni strani  www.testmineralov.si >>>

7. Glede na rezultate testa začnemo razstrupljati telo.

ŠE VEČ KORISTNIH NASVETOV

Nazaj na seznam člankov
 • Kako prepoznamo kakovostne alge?
  Razstrupljanje / 28. 11. 2019

  Kakovost alg je zelo pomembna, saj vpliva na to, kako bodo po tem, ko jih zaužijemo, delovale v organizmu. Samo s kakovostnimi in čistimi algami bomo lahko dosegli cilj, ki ga želimo doseči.

  PREBERITE VEČ
 • Za razstrupljanje potrebujemo čiste alge
  Razstrupljanje / 28. 11. 2017

  Sladkovodne alge klorela so naučinkovitejše pri razstrupljanju težkih kovin. Težke kovine so strupi, ki močno poškodujejo živčevje in celo dedno zasnovo. So najpogostejši vzrok za nastanek avtoimunskih bolezni in bolezni živčnega sistema. Kronična zastrupljenost s težkimi kovinami povzroča bolezni, kot so: Alzheimerjeva bolezen, multipla skleroza, Parkinsonova bolezen, depresija, pozabljivost, fibromialgija, Crohnova bolezen.

  PREBERITE VEČ

E-REVIJA AVITA

Brezplačni nasveti, dvakrat mesečno, o zdravem načinu življenja in akcijskih ponudbah.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.