- Brez glutena
- Brez laktoze
- Vegansko
Prehransko dopolnilo
- NAC je okrajšava za N-acetil L-cistein; to je acetilirana oblika L-cisteina, ki je boljša za telo.
- L-cistein je pomembna aminokislina, ki vsebuje žveplene spojine in spodbuja nastanek beljakovin, glutationa in taurina.
- Približno 50% cisteina se pretvori v glutation, kar kaže, kako pomemben je.
- Pridobljen s postopkom fermentacije.
- brez glutena, brez laktoze, primeren za vegane,
- NAC 600 mg NatuGena® je skrbno izdelan v skladu s standardi EN ISO 9001, GMP in HACCP,
- celotna proizvodnja poteka izključno v Nemčiji.
N-acetil-L-cistein
L-cistein je neesencialna aminokislina, ki jo lahko telo proizvede iz metionina. L-cistein in L-metionin vsebujeta žveplene spojine – kot aminokislini sta gradnika za vse telesu lastne spojine, ki vsebujejo žveplo. Te aminokisline so bistvene za tvorbo tkiv.
N-acetil-L-cistein (NAC) je acetilirana oblika L-cisteina. V primerjavi z L-cisteinom se NAC na splošno bolje prenašan in je manj občutljiv na oksidacijo.
NAC se naravno pojavlja tudi v živilih, kot so piščančje in puranje meso, česen, jajca ter različni sadeži in zelenjava. NAC 600 je sintetično pridobljen in 100 % veganski.
ZA KOGA JE PRIMEREN?
- starejšim – s starostjo se naravna proizvodnja aminokislin v telesu upočasni,
- aktivnim – s potenjem se iz telesa pospešeno izločajo številne koristne snovi,
- osebam z neuravnoteženo prehrano,
- ob uživanju alkohola,
- kadilcem,
- v hladnejših mesecih, predvsem v jesensko-zimskem času.
Dodatne informacije o delovanju poiščite pri terapevtih, v strokovni literaturi in na internetu.
Distributer: Energijski center d.o.o. Pod hrasti 69, Ljubljana, prodaja@avita.si