Kateri probiotik je najboljši zame?

Prehrana | 24. 10. 2017

Ko izbiramo probiotik, je pomembno, kako kakovosten je in ali bo lahko odpravil težave, ki jih imamo. Kakovosten probiotik prepoznamo po tem, da ima zelo veliko število različnih vrst mikroorganizmov. Najprimernejšega zase pa izberemo na osnovi tega, kakšne težave imamo. Pripravili smo preglednico, s pomočjo katere bo odločanje poslej veliko lažje.

Odgovor na vprašanje, kateri probiotik je najboljši za vas, je odvisen od več dejavnikov.

Prvi kriterij je kakovost: kakovosten probiotik vsebuje veliko število raznovrstnih mikroorganizmov. Tako npr. zelo kakovostni Bactoflor 10/20 vsebuje 10 različnih vrst mikroorganizmov, z vsako kapsulo pa jih zaužijemo kar 20 milijard. Probiotik, ki vsebuje le nekaj ali celo samo eno vrsto mikroorganizmov, bo veliko manj učinkovit. Prav tako pomembno pa je tudi število mikroorganizmov, ki jih zaužijemo z eno kapsulo ali merilno žličko.

Naslednji kriterij je odgovor na vprašanje, zakaj potrebujemo probiotik oziroma kakšne težave bi radi odpravili. V pomoč pri iskanju odgovora na to vprašanje, smo pripravili naslednjo preglednico:

 

 

Probiotiki Mikrobiom-Intercell so primerni za ljudi s kroničnimi težavami v črevesju, kot so:

– ulcerozni kolitis,

– Chronova bolezen,

– divertikulitis,

– prepustno črevo,

– pri alergijah in intoleranci na hrano,

– pri glivicah,

– pri prisotnosti parazitov …

 

ŠE VEČ KORISTNIH NASVETOV

Nazaj na seznam člankov
 • Poškodovana črevesna flora se deduje
  Bolezni / 26. 09. 2020

  Epigenetika ugotavlja, da od svojih staršev podedujemo veliko več kot samo DNK zapis – podedujemo tudi prehranske navade, travme, občutljivost na stres, bolezni, nagnjenost k razvadam in celo stanje črevesne flore. Slednja v veliki meri odloča, ali bo oseba imela težave s kroničnimi boleznimi ali pa ji bo zdravje naklonjeno.

  PREBERITE VEČ
 • Tekoči probiotiki – še bolj učinkoviti, če jim dodamo zelišča
  Razstrupljanje / 25. 11. 2017

  Črevesno floro sestavlja sto tisoč milijard organizmov, ki pripadajo več kot 500 različnim vrstam. V zdravi črevesni flori se nahaja približno 85% koristnih bakterij in največ 15% škodljivih. Njihova skupna teža znaša približno dva kilograma. Po številu kar za desetkrat prekašajo število telesnih celic.

  PREBERITE VEČ

E-REVIJA AVITA

Brezplačni nasveti, dvakrat mesečno, o zdravem načinu življenja in akcijskih ponudbah.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.