Hujšanje s probiotiki

Prehrana | 22. 11. 2017

Oddaja je imela klasično strukturo: nekaj praktičnih prikazov uspešnega hujšanja (iz 290 kg na 150 kg ...), znana oseba je preizkusila dve dieti (televizija jo je spremljala, tehtala, medicinsko kontrolirala), prikazali so trenutno najpopularnejše diete in povabili strokovnjake (zdravnike, psihologe, športne trenerje), da so povedali o najnovejših dognanjih.

Na žalost vam ne morem povedati nič novega, kot to, kar že veste: pojejte manj kalorij, kot jih porabite. Samo na takšen način bomo shujšali in ostali vitki. Vsi strokovnjaki v VOX-ovi oddaji so povedali, da brez telesne aktivnosti ne bomo (p)ostali vitki. Pomagamo si lahko tudi s presnovnimi (metabolnimi) triki, kot je: zvečer ne jejte OH, ampak beljakovine.

Opozorili so na vpliv hormonov pri hujšanju. Vsaka dieta je za telo zelo stresna in nivo kortizola (stresnega hormona) se med hujšanjem zelo zviša. Zanimivo je to, da so suhci bolj občutljivi na previsoki kortizol, zato strokovnjaki priporočajo normalno telesno težo, pa tudi kakšen kilogram več je dovoljen.

Okrog polnoči, ko sem že skoraj zaspala, so v oddaji povedali nekaj res zanimivega: na uspešno hujšanje ima velik vpliv črevesna flora. Znanstveniki so naredili zanimiv poskus in sicer so osebam različnih narodnosti analizirali sestavo črevesne flore. Pričakovali so, da bodo imeli Azijci podobno sestavo, severni Evropejci svojo, Afričani svojo – po skupinah glede na geografsko lego, genetiko in prehrano.

Rezultati so bili pravo presenečenje! Na koncu so lahko rezultate razporedili v tri skupine glede na sestavo črevesne flore. V vsaki skupini so bile osebe različnih narodnosti, skupna pa jim je bila krvna skupina. Sestavo črevesne flore torej ne določata genetika ali hrana, ampak krvna skupina! Bodo D´Adamu kmalu podelili Nobelovo nagrado?

Bo čudežno shujševalno sredstvo, ki ga vsi iščejo, sestavljeno predvsem iz probiotikov? Do takrat, ko bomo imeli probiotike po krvnih skupinah, lahko preizkusite naše odlične probiotike Bactoflor.

Avtorica: Helena Golenhofen

Vir: blog Osebno in zasebno

ŠE VEČ KORISTNIH NASVETOV

Nazaj na seznam člankov
 • Zamaščena jetra – najpogostejša bolezen jeter
  Bolezni / 07. 03. 2023

  V razvitih državah ima že tretjina ljudi zamaščena jetra, pa za to večina sploh ne ve. Zamaščena jetra postajajo najbolj pogosta bolezen jeter. Vodijo v cirozo, raka jeter in odpoved jeter. Ker jetra redko bolijo, se bolezen razvije neopazno. Razlogi za zamaščena jetra niso nič novega: alkohol, nezdrava prehrana, preveč ogljikovih hidratov in premalo vadbe.

  PREBERITE VEČ
 • Beljakovine so osnova življenja
  Prehrana / 18. 11. 2017

  Brez beljakovin, imenovanih tudi proteini, življenje ne bi bilo mogoče. Življenjsko pomembne aminokisline, ki gradijo beljakovine, naj bi uživali v njihovi naravni, lahko prebavljivi obliki. Presnova rastlinskih beljakovin je veliko lažja od presnove beljakovin živalskega izvora. Zakaj bi bilo potrebno čim večkrat namesto mesa jesti fižol, grah, lečo, čičeriko, sojo?

  PREBERITE VEČ

E-REVIJA AVITA

Brezplačni nasveti, dvakrat mesečno, o zdravem načinu življenja in akcijskih ponudbah.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.