Rizol – ozonizirano eterično olje

Razstrupljanje | 18. 09. 2023

Rizol je eterično olje, na katero je vezan ozon (O3) v obliki, ki jo telo najbolje prenaša. V telesu ustvari s kisikom bogato okolje, ki ni po godu patogenim anaerobnim bakterijam, virusom, glivicam in parazitom. Z jemanjem vsestranskega rizola povrnemo imunskemu sistemu naravno moč in ga podpremo v boju proti boleznim in nadlogam.

Terapija po dr. Gerhardu Steidlu

Človeške celice nujno potrebujejo kisik za življenje in pravilno delovanje. Od kisika so tako odvisne tudi celice imunskega sistema, ki telo varujejo pred škodljivimi mikroorganizmi. Na žalost organizem s procesom staranja ter zaradi nezdravega načina življenja in nepravilnosti v delovanju organizma vse težje oskrbuje telesne celice z zadostno količino kisika. Celicam, tkivom in organom prične primanjkovati, zato ne delujejo več optimalno.

Rezultat pomanjkljive oskrbe s kisikom je zmanjšana odpornost proti patogenim bakterijam, virusom in glivicam, ki se pričnejo neovirano širiti. V črevesju pride do procesov vrenja in gnitja, poveča se zakisanost telesa. Širjenje mikroorganizmov je pogosto tudi pri vnetjih, ranah in drugih poškodbah.

Celostna terapija z rizoli po dr. Gerhardu Steidlu se je uveljavila okoli leta 1994. Temelji na dveh delovnih hipotezah, ki ju potrjuje vse več kliničnih izsledkov in izkušenj pri zdravljenju bolnikov:

 • Nastanek in razvoj kroničnih obolenj zaznamuje sistemski napad patogenih organizmov na telo.
 • Razvoj raka praviloma ne povzročajo mutacije, temveč zbiranje parazitov v tkivih, katerim primanjkuje kisika.

Rizol – naravna pomoč v boju proti škodljivim mikroorganizmom

Z uporabo rizola poskrbimo za optimalen dovod kisika v telesne celice. Zakisana tkiva postanejo čedalje bolj bazična, kar odžene parazite, glivice, bakterije (še posebej anaerobne) in viruse. Imunski sistem dobi priložnost, da se znova postavi na noge in ponovno opravlja svoje naloge. Zdrav imunski sistem varuje pred nastankom obolenj, v primeru že obstoječe bolezni pa jo zavira.

Kako nastane rizol?

Rizol sestavlja kisik v obliki ozona, ki je vezan na nenasičena rastlinska olja, kot sta ricinusovo in olivno olje. Nastane t.i. oljni kompozit, ki je zelo obstojen, saj ne vsebuje vode (1 leto, če je steklenična zaprta, in 6 mesecev po odprtju stekleničke). Hranimo ga v hladilniku, saj na višjih temperaturah hitreje razpada (pri 37°C razpade v 4 urah 50% rizola).

Diplomiran kemik dr. Gerhard Steidl je razvil 11 različnih rizolov, poimenovanih po črkah grške abecede (alfa, beta, gama…). Nekateri izmed njih so kombinirani z grenkimi snovmi in eteričnimi olji, kar poveča spekter delovanja rizola (uniči se več različnih mikroorganizmov), hkrati pa se zaradi eteričnih olj, ki so hlapljiva, kisik še bolj efektivno razporedi po telesu.

Kompoziti z ozonom so se uporabljali že med letoma 1915 in 1947 kot antibakterijska sredstva pri operacijah, z odkritjem antibiotikov pa so utonili v pozabo.

Uporaba rizola

Rizoli so vsestransko uporabni: uporabljajo se pri parazitih, kožnih obolenjih (npr. ekcemih), glivicah na nohtih, vaginalnih obolenjih vnetjih in aftah v ustih, črevesnih težavah, kroničnih obolenjih (multipla skleroza, artritisu, tumorjih, Alzheimerjevi bolezni, težavah s prostato …), kronični izčrpanosti in še bi lahko naštevali.

V vsaki steklenički rizola je približno 1000 kapljic, kar zadostuje za 4 – 8 tedne terapije. Zdravljenje mora namreč potekati počasi, doziranje postopoma povečujemo (dnevno ali tedensko). Zdravljenje pri resnih boleznih naj vedno poteka pod nadzorom izkušenega terapevta. Začetno dozo določimo previdno na podlagi testiranja. Priporoča se začetna doza 3x 1 kapljica na dan, 15 – 30 minut pred obrokom. Kapljice jemljemo z vodo, izdelamo lahko tudi svečke ali kapsule. Ali telo rizol dobro prenaša, lahko ugotovimo s preprostim testom: 1 kapljico zaužijemo, 1 pa kanemo na kožo – če ni reakcije, je jemanje varno.

Pri dvigovanju doze smo previdni, saj se sicer v telo sprosti prevelika količina strupov, kar povzroči vrtoglavico, vročino, izpuščaje na koži, bolečine v hrbtu in mrzlico. Nekateri pacienti tako prenesejo samo 1 kapljico v 0,5 l vode. Če se med jemanjem pojavita tresavica in vročina (npr. pri višjih odmerkih po 3×15 kapljic na dan), potem z jemanjem prenehamo. Ko po 3-4 dneh simptomi izginejo, ponovno začnemo z jemanjem začetnega odmerka 3×1 kapljica dnevno.

Maksimalno dozo (po navadi je od 10 do 15 kapljic) določi terapevt v sodelovanju s pacientom, saj je potrebna količina odvisna od posameznikovega organizma in stanja bolezni. Ko je uničena zadostna količina mikroorganizmov, pacient to jasno občuti.

Sočasno s terapijo z rizoli podpiramo delovanje jeter, ledvic in limfe. V primeru zakisanosti je potrebno narediti razkisanje s citrati in kopelmi. Terapija z rizoli ni primerna za nosečnice in po transplantaciji organov, terapevta vedno obvestimo o morebitnem krvavenju iz črevesja, anoreksiji, znanih alergijah ter jemanju močnih alergikov, psihofarmakov ali sredstev za redčenje krvi.

Terapevt bo preveril tudi stanje vitaminov, mineralov in hranilnih snovi v telesu in v primeru pomanjkanja svetoval ustrezen način prehranjevanja. Rizolov ne vzamemo hkrati z antioksidanti (v enem obroku), saj se med sabo nevtralizirajo. Po končani terapiji z rizoli se svetuje jemanje probiotikov, s katerimi obnovimo črevesno floro.

Kuro s rizolom lahko izvajamo tudi preventivno marca in novembra. Če smo dovolj zdravi, začnemo z začetno dozo 10 kapljic 3x dnevno: če imamo blažje zdravstvene težave pa začnemo s 5 x 3 kapljicami.

Vrste rizolov

Vseh 11 rizolov krepi imunski sistem neodvisno od same bolezni. V spletni trgovini Avita boste našli 5 različnih vrst rizolov. Rizol s pelinom je primeren v 80%, sledi Rizol s klinčki. Rizol z olivnim oljem je za zelo občutljivo kožo in dojenčke. V vsaki steklenički je 50 ml izdelka (približno 1000 kapljic).

Rizol s pelinom – Zeta

Notranja uporaba: anaerobne bakterije, paraziti, tudi intracelularni paraziti kot so borelije/erlihije in klamidije. Pri kroničnih boleznih kot je MS, artritis, artroza, tumorji, Alzheimer, prostata. Tudi ADS, hiperaktivnost, kronična izčrpanost (izgorelost). Odlično se je izkazal pri virusnih obolenjih in okužbah maternice (herpes, HPV), obolenjih oči (glavkom, mrena – slaba prekrvavitev).

Zunanja uporaba: 10 kapljic razredčenih v vodi sprosti, dezodorira in ohladi stopala.

Rizol s klinčki – Gamma

Zunanja uporaba: Glivice na nohtih, koži, sluznicah in vagini, ekcemi. Če je potrebno, pred uporabo razredčimo z vodo. Za opekline: razredčimo z vodo 1:20 in razpršimo po rani. Uporablja se pri negi hemoroidov in za blaženje srbeža v predelu zadnjika.

Notranja uporaba: za črevesne glivice, anaerobne bakterije, črevesne parazite. Oralno jemanje tudi pri zunanjih glivicah in ekcemih. Če je potrebno, pred uporabo razredčimo z vodo. Za usta in grlo (splošna higiena, proti glivicam in aftam, slab ustni zadah, po kemoterapiji).

Rizol z olivnim oljem – Alpha

Zunanja uporaba: Glivice na nohtih, koži, sluznicah in vagini, ekcemi. Če je potrebno, pred uporabo razredčimo z vodo. Za opekline: razredčimo z vodo 1:20 in razpršimo po rani. Je brez eteričnih olj in primeren za hipersenzibilne (alergike).

 

ŠE VEČ KORISTNIH NASVETOV

Nazaj na seznam člankov
 • Še vedno imamo črevesne parazite
  Razstrupljanje / 27. 11. 2021

  Težave, ki nam jih povzročajo, so številne in nekatere tudi zelo hude, a le redki pomislijo, da vzrok morda tiči v bitjih, ki se z veseljem gostijo in množijo v nas.

  PREBERITE VEČ
 • Lymska borelioza – ko ima pik drobnega klopa velike posledice
  Bolezni / 22. 10. 2020

  Vsakdo izmed nas se je že srečal s klopi, drobnimi bitji iz družine pajkovcev. Ugriz klopa sam po sebi ni škodljiv, nevarne pa so bakterije in virusi, ki jih klop ob ugrizu spusti v naše telo. V Sloveniji naj bi bilo s svedrasto bakterijo Borrelia burgdorferi okuženih 11 – 82% klopov, odvisno od regije (za primerjavo: klopni meningitis prenaša zgolj 0,5% klopov). Kako se lahko izognemo okužbi in kaj storimo, če je do okužbe že prišlo?

  PREBERITE VEČ

E-REVIJA AVITA

Brezplačni nasveti, dvakrat mesečno, o zdravem načinu življenja in akcijskih ponudbah.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.