Bronhitis – vzroki in zdravljenje v zdravilski ordinaciji

Odgovori strokovnjakov | 09. 01. 2018

Bioresonančna terapevtka Polona Malovrh Bajželj tokrat svetuje o zdravljenju bronhitisa - vnetju večjih dihalnih poti. Pri manjših otrocih pogosto srečamo bronhiolitis, ki je vnetje malih sapnic. Najpogosteje ga povzroča respiracijski sincicijski virus (RSV), lahko tudi adenovirusi in drugi. Akutni bronhitis pa je običajno virusna okužba, ki se lahko nadaljuje v bakterijsko okužbo.

Kaj o vzrokih in celostnem zdravljenju bronhitisa (z bioresonanco, homeopatijo, prehranskimi dopolnili in metafiziko) svetuje zdravilka Polona Malovrh Bajželj:

V moji ordinaciji sta bronhitis in bronhiolitis zelo pogosta. Name se ljudje obrnejo, ko se jim začne bolezen ponavljati in imajo več zagonov v eni sami sezoni (običajno pozimi). Vedno najprej opravimo osnovni pregled in testiranje Bicom, s katerim določimo obremenitve telesa (več na: https://andravita.si/terapije/terapija).

Najpogostejše obremenitve, ki jih pri tem testiramo so: slabša toleranca oz. alergija na kravje mleko, glivice, plesni, paraziti, bakterijsko žarišče na mestu vnetja, alergija na pelode, pršice in živalsko dlako.

Prvi ukrep je skoraj vedno dieta brez kravjega mleka in izdelkov iz kravjega mleka. Dieta se običajno izvaja vsaj eno leto. S tem se zmanjša obilna količina sluzi. Če so prisotne glivice in plesni, se izvaja tudi ustrezno protiglivično dieto. Seveda je potrebno plesni sanirati tudi v bivalnem okolju. Svetujemo sledenje ukrepom za zdrav življenjski slog, ki temelji na 8 stebrih zdravja (več na: https://andravita.si/nasveti/8-stebrov-zdravja). S tem si človek izboljšuje vitalnost in so temelj uspešnosti bioresonančnih terapij.

Terapija se izvaja glede na obremenitve, ki smo jih določili v testiranju. Čas in potek zdravljenja je zelo različen. Lahko gre samo za eno obremenitev in naredimo samo cca 3 terapije. To pa ne pomeni, da je zdravljenje potem zaključeno. Posameznik še naprej sledi predpisani dieti in ukrepom za zdrav življenjski slog, kar mu omogoča revitalizacijo telesa. Včasih je obremenitev več in je zdravljenje daljše.
Kljub temu, da smo s procesom zdravljenja začeli, se lahko predvsem v začetnem obdobju še vedno pojavljajo akutne oblike bolezni. Zato svetujemo aktivno podporo imunskega sistema (uporaba vitamina C, D, A, probiotika). Vsi ljubitelji homeopatije lahko ob akutnem pojavu bolezni uporabijo homeopatske granule za akutni bronhitis, ki so po izkušnjah zelo učinkovite.

Če pa nekdo na fizični ravni že zelo dobro skrbi za svoje telo in s svojim zdravstvenim stanjem še vedno ni zadovoljen, mu ponudimo svetovanje iz metafizičnih vzrokov bolezni. Metafizični vzroki bolezni so plod naših misli, prepričanj, vzorcev in navad, ki se izoblikujejo tekom življenja. Kljub temu, da so bolj skriti imajo na naše zdravje velik vpliv. Poznamo jih tudi pod imenom psihosomatski vzroki bolezni.

Primer bronhitis: kaos v družini/družbi; zavedanje, da nobena družina ne živi v popolni harmoniji ves čas in da ti ni potrebno strinjati se z vsakim mnenjem v družini/družbi.

Polona Malovrh Bajželj, mag. farm.
Andravita d.o.o., Ljubljana
www.andravita.si

ŠE VEČ KORISTNIH NASVETOV

Nazaj na seznam člankov
 • Zdrava prehrana preprečuje kronična vnetja
  Prehrana / 05. 02. 2024

  Gre za pravi začarani krog: dolgotrajna vnetja slabijo imunski sistem, oslabljeni imunski sistem pa se ne more boriti proti vnetjem. Iz takšne situacije se razvijejo težke kronične bolezni. Na srečo pa lahko z izbiro prehrane in življenjskim stilom odločilno vplivamo na vnetne procese v telesu.

  PREBERITE VEČ
 • Bolezni so doma v črevesju
  Bolezni / 21. 09. 2022

  Že staroegipčanski in grški zdravilci so ugotovili, da je vzrok številnih bolezni skrit v črevesju. Zdaj jim s svojimi dognanji pritrjujejo sodobni znanstveniki, zdravniki in zdravilci. Zakaj pa se zdravljenje teh bolezni ne začne najprej z zdravljenjem črevesja? Kako lahko laiki prepoznajo, ali tiči vzrok za njihove bolezni v črevesju?

  PREBERITE VEČ

E-REVIJA AVITA

Brezplačni nasveti, dvakrat mesečno, o zdravem načinu življenja in akcijskih ponudbah.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.