Recepti z AminoBase

Prehrana | 14. 11. 2017

Preprosti recepti z izdelkom AminoBase za vsak okus.

Mousse

Osnovni recept za mousse:

V skledo damo 4-5 merilnih žličk (43 g) izdelka AminoBase. Dodamo 200 ml sojinega, ovsenega, mandljevega ali lešnikovega mleka in vse skupaj premešamo z metlico za stepanje.

Čokoladni mousse

Sestavine za eno porcijo:

200 ml naravnega sojinega napitka
1 jedilna žlica pravega kakava v prahu
43 g izdelka AminoBase
V skledo damo 4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase in pravi kakav v prahu, nato z metlico za stepanje vmešamo 200 ml sojinega napitka. Po potrebi sladimo s stevijo.

Mousse s kavo Chi-Cafe

Sestavine za eno porcijo:

200 ml naravnega sojinega napitka
2 čajni žlički Chi-Cafe balance
1 čajna žlička pravega kakava v prahu
43 g izdelka AminoBase
1 pest malin
V skledo damo 4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase, kavo Chi-Cafe balance in pravi kakav v prahu. Z metlico za stepanje primešamo 200 ml sojinega napitka. Po okusu sladimo s stevijo in okrasimo z malinami.

Mousse vanilija-mandelj

Sestavine za eno porcijo:

200 ml sojinega napitka
1 jedilna žlica drobljenih mandljev (popraženih)
5 kapljic vaniljine arome
43 g izdelka AminoBase
V skledo damo 4-5 merilnih žlic (43 g) izdelka AminoBase, vaniljino aromo in drobljene mandlje, dodamo sojin napitek in vse skupaj premešamo z metlico za stepanje. Po potrebi sladimo s stevijo.

Bananin mousse

Sestavine za eno porcijo:

1 banana
200 ml mandljevega napitka
čokoladni okruški
43 g izdelka AminoBase
V skodelici z vilico zmečkamo banano. Dodamo 4-5 merilnih žlic (43 g) izdelka AminoBase in mandljev napitek. Dobro premešamo z metlico za stepanje. Bananin mousse okrasimo s čokoladnimi okruški. Po potrebi sladimo s stevijo.

Mousse s sadnim jogurtom

Sestavine za eno porcijo:

200 ml sadnega sojinega jogurta
43 g izdelka AminoBase
V skledo damo 4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase in sadni sojin jogurt. Dobro premešamo z metlico za stepanje.

Juha

Osnovni recept za juho:

V lonec damo 4-5 merilnih žlic izdelka AminoBase, dodamo približno 500 ml zelenjavnega soka ali jušne osnove. Segrejemo na približno 70°C in medtem vseskozi mešamo. Začinimo po okusu.

Amino-Fix

Sestavine za eno porcijo:

400 ml vode
1 ½ čajne žličke jušne osnove
2 jedilni žlici naribanega korenja
43 g izdelka AminoBase
1 jedilna žlica nasesekljanega peteršilja
V lonec damo 4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase in jušno osnovo. Pomešamo z metlico za stepanje in med mešanjem postopoma dodajamo 400 ml vode. Po potrebi začinimo in dodamo naribano korenje ali peteršilj. Med mešanjem segrejemo na 70°C.

Spomladanska juha

Sestavine za eno osebo:

2 jedilni žlici zmrznjenih nasekljanih zelišč
2 jedilni žlici sojine kreme za kuhanje
300 ml vode
jušna osnova po okusu
43 g izdelka AminoBase
V lonec damo 4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase, postopno dodajamo vodo in sojino kremo za kuhanje in pri tem ves čas mešamo. Dodamo zelišča in jušno osnovo. Segrejemo na približno 70°C in pri tem vseskozi mešamo.

Juha s korenjem in ingverjem

Sestavine za eno porcijo:

500 ml korenčkovega soka
1 majhen kos svežega ingverja v kocka ali ingver v prahu
2 kombavina lista ali malce limonske trave
2 jedilni žlici naribanega korenčka
paprika v prahu
poper
sol
43 g izdelka AminoBase
V lonec damo 4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase in postopno vmešamo korenčkov sok, pri tem pa ves čas mešamo z metlico za stepanje. Dodamo ingver, začimbe, nariban korenček in kombavina lista oz. nekaj limonske trave. Segrejmo na približno 70°C, pri tem pa stalno mešamo.

Juha s kokosom in karijem

Sestavine za eno porcijo:

100 ml kokosovega mleka
400 ml vode
2 čajni žlički karija
2 jedilni žlici kokosove moke
½ čajne žličke mletega ingverja
sok ½ limete
43 g izdelka AminoBase
V lonec damo 4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase. Med mešanjem postopoma dodajamo vodo in kokosovo mleko. Dodamo kari, ingver, kokosovo moko in limetin sok. Segrejemo na približno 70°C in pri tem vseskozi mešamo.

Mediteranska juha

Sestavine za eno porcijo:

500 ml zelenjavnega soka
2-3 čajne žličke pesta Arrabiata (po okusu)
1 jedilna žlica praženih jedrc pinije
1 jedilna žlica oliv
43 g izdelka AminoBase
V lonec damo 4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase in postopoma dodajamo zelenjavni sok in pesto. Vseskozi mešamo s stepalno metlico. Segrejemo na približno 70°C. Na koncu dodamo jedrca pinij in olive.

Kaša z brusnicami in mandlji

Sestavine za eno porcijo:

30 g posušenih brusnic ali drugega suhega jagodičevja
200 ml mandljevega napitka
½ čajne žličke stevije
1 jedilna žlica drobljenih mandljev
43 g izdelka AminoBase
V skledo damo 4-5 Messlöffel (43 g) izdelka AminoBase in stevijo. Dodamo mandljev napitek (ki ga pred tem lahko segrejemo) in dobro premešamo z metlico za stepanje. Na koncu dodamo drobljene mandlje in brusnice, s katerimi tudi dekoriramo kašo.

Šejki in smutiji

Osnovni recept za šejk:

4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase damo skupaj z 200 ml sojinega napitka in 200 ml vode v mešalnik in dobro premešamo. Ovseni napitek vsebuje več ogljikovih hidratov in manj beljakovin kot sojin napitek, zato ga lahko uporabimo kot okusno alternativo. Gazirana voda poskrbi, da je struktura šejka še bolj zračna in kremasta.

Vaniljin šejk

Sestavine za eno porcijo:

200 ml sojinega napitka
200 ml vode
1 noževa konica sredice vaniljinega stroka
43 g izdelka AminoBase
4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase, 200 ml sojinega napitka in vaniljino sredico damo v mešalnik in dobro premešamo.

Šejk s čokolado in cimetom

Sestavine za eno porcijo:

½ čajne žličke mletega cimeta
400 ml ovsenega napitka
1 zvrhana jedilna žlica pravega kakava
43 g izdelka AminoBase
4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase, cimet in kakav z ovsenim napitkom damo v mešalnik in dobro premešamo. Po potrebi sladimo s stevijo.

Šejk s kumaro in meto

Sestavine za eno porcijo:

100 g kumare
3 stebla sveže mete
200 ml mandljevega napitka
200 ml vode
43 g izdelka AminoBase
4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase damo s preostalimi sestavinami v mešalnik in dobro premešamo.

Osnovni recept za smuti:

4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase, 200 ml sojinega napitka, 100 ml vode in 100 g sadja po lastnem okusu damo v mešalnik in temeljito zmeljemo. Ovseni napitek vsebuje več ogljikovih hidratov in manj beljakovin kot sojin napitek, zato ga lahko uporabimo kot okusno alternativo.

Malinov smuti

Sestavine za eno porcijo:

200 ml mandljevega napitka
100 ml vode
2 pesti zmrznjenih malin
1 čajna žlička stevije
43 g izdelka AminoBase
4-5 merilne žlice (43 g) izdelka AminoBase, zmrznjene maline, mandljev napitek, vodo in stevijo damo v mešalnik in temeljito zmeljemo.

Smuti z indijskimi oreščki in jagodami

Sestavine za eno porcijo:

30 g nesoljenih indijskih oreščkov
300 ml vode
2 pesti jagod (svežih ali zmrznjenih)
43 g izdelka AminoBase
Indijske oreščke najprej temeljito zmeljemo v fin prah. Počasi dolivamo vodo. Zraven primešamo jagode in nazadnje še izdelek AminoBase. Ko je smuti dobro zmešan, ga lahko po želji sladimo s stevijo.

Pojasnilo: Količina hranilnih snovi v različnih receptih se razlikuje od vrednosti pri standardni pripravi izdelka zaradi drugih oz. dodatnih sestavin. Prav zato ni nujno, da nadomestek obroka AminoBase v kombinaciji z različnimi dodatki še vedno sledi priporočilom nizkokalorične diete.

E-REVIJA AVITA

Brezplačni nasveti, dvakrat mesečno, o zdravem načinu življenja in akcijskih ponudbah.