Ionizatorji vode – čudežno zdravilo za vse težave ali zavajanje kupcev?

Preizkušeni, visoko kakovostni
izdelki za zdrav način življenja.

košarica AvitaMoja košarica

Izdelki: 0

0,00 €

Prijavi se  Registracija

Energijski center d.o.o. - prodaja@avita.si

Sedež podjetja: Česnikova ulica 12, 1000 Ljubljana
Spletna trgovina Avita: Pod hrasti 69, Ljubljana

Za pomoč pokličite 01/283 14 44

Izdelke iz spletne trgovine Avita priporočajo in uporabljajo številni celostni terapevti!

Naša filozofija

Nakup brez tveganja

Vaš nakup je popolnoma varen:

 • Izdelek lahko vrnete v 15-ih dneh, brez navedbe razloga.
 • Izdelek plačate, ko ga dobite.
 • Vaše osebne podatke skrbno varujemo.
 • Nakup tudi brez registracije!

Servis za vas

 • Ne veste, kateri izdelek izbrati? Pokličite nas: 01/ 283 14 44
 • Obiščite nas osebno in se posvetujte o vašem zdravju.
 • Parkirnih mest je vedno dovolj na razpolago.
 • Pri osebnem nakupu je možen tudi nakup s karticami.
 • Bi radi prišli po nasvet ali izdelke po 16. uri? Ob torkih in četrtkih delamo do 17. ure.
 • Kupci nam zaupajo že 10 let, podjetje je bilo ustanovljeno leta 1995!
 • OBVESTILO: v petek, 3.4.2015, osebni nakup izdelkov ne bo možen!

Novosti

Novo v Aviti: sončni vitamin D3!

Vitamin D3 kapljice 20 ml priporočamo zaradi: * preprostega doziranja s pomočjo natančne kapalke * ekonomičnega družinskega pakiranja, ki 4-članski družini zadošča za 5 mesecev * visoke biorazpoložljivosti v maščobi topnega vitamina D3 * ker ta vitamin D3 pridobivajo s pomočjo UV svetlobe iz naravnih virov * odlične cene: 0,02 € za dnevni odmerek. več »

ANKETA

Kaj je lahko vzrok za zamaščena jetra? Poiščite napačen odgovor!
Uživanje visokofruktoznega koruznega sirupa.
Pitje alkohola.
Uživanje sladkih in mastnih prigrizkov.
Uživanje mastnih rib.
Uživanje zdravil.
Virusni hepatitis.

Ionizatorji vode – čudežno zdravilo za vse težave ali zavajanje kupcev?

Objavljeno 20.02.2012, v Razstrupljanje

Ali lahko tako brezskrbno pijemo tudi vodo iz ionizatorja? Mi mislimo, da ne, vi pa si preberite naše argumente proti ionizatorju vode in se odločite sami.
 

1. Za pripravo vode v ionizatorju moramo uporabiti vodo iz javnega vodovoda, ki je pa zelo obremenjena z različnimi škodljivimi snovmi. Javni vodovodi kontrolirajo približno 30 snovi, samo v kmetijstvu pa jih uporabljajo 400, torej si lahko predstavljamo, kaj pomeni "neoporečna voda" po veljavnih zakonih.
 

2. S filtrirnimi napravami, ki delujejo po principu reverzno osmozo, pa iz vodovodne vode odstranimo skoraj vse snovi, saj lahko samo tako garantiramo, da je voda res čista. Koncentracija delcev je po čiščenju z reverzno osmozo od 5 do 10 ppm, vodovodna voda v Ljubljani ima približno 300 ppm.
 

3. Čiste vode, brez delcev, ne moremo ionizirati. Naprave, ki vodo ionizirajo, imajo ponavadi le en predfilter, ki vodo samo deloma očisti. Vendar, katere snovi ostanejo v vodi? So to dobri minerali iz vode, ali ostanki pesticidov, hormoni? Največji strupi imajo najmanjšo molekulsko zgradbo, kar pomeni, da za njih potrebujemo najboljše filtre, ne sam enega, ampak več. Najbolje očistimo vodo z reverznoosmozno napravo, vendar je potem ne moremo več ionizirati.

Torej imate na izbiro: zelo čisto vodo brez anorganskih mineralov, ali ionizirano vodo z bazičnim pH in s koktejlom snovi, ki jih ne poznate. Ionizirana voda torej vsebuje tudi različne strupe, ki jih je imela že voda iz pipe. Če pa bi ionizirali čisto studenčnico, potem tega problema ne bi bilo. Vendar je v Sloveniji veliko izvirov že onesnaženih, pa tudi vožnja do izvira je zelo neekološka, da ne govorimo o transportiranju in skladiščenju studenčnice doma. Ionizirana voda ima ponavadi 230 do 250 ppm (to so bili vzorci, ki so jih prinesli k nam).
 

4. Minerali, ki so v vodi, so vedno anorganskega izvora. Vsi, ki ste poslušali v 5. razredu OŠ, veste, da telo potrebuje organske minerale iz živil, od anorganskih pa nima koristi. Če bi lahko izkoriščali anorganske minerale, potem bi vsi veselo lizali, na primer, kamne, in ne bi imeli težav z osteoporozo! Pa jih ne. Ko spijemo vodo z anorganskimi minerali (pa naj bo iz pipe ali ionizirana), pridejo minerali s krvjo do celice, vendar celica nima z njimi nič za početi, zato jih moramo izločiti preko ledvic. Vsaka voda, polna anorganskih mineralov, obremenjuje ledvice. Nikakor je ne bi smeli piti otroci, ljudje z bolnimi ledvicami in starostniki.
 

5. Proces ionizacije vode poteka tako, da skozi vodo steče električni tok (to pa smo v OŠ slišali pri kemiji), zato je ionizirana voda polna elektrosmoga in njena energijska struktura (klastri, skupki) so uničeni. Kako pomembni so klastri (ang. cluster), so pokazali številni poskusi (na primer knjiga o spominu vode). Celice med sabo komunicirajo tudi na energijskem nivoju, zato je energijsko bogata (in čista) voda najboljša za razstrupljanje in prenos snovi.
 

S pomočjo ionizirane vode ne boste razkisali in pozdravili raka, kot obljubljajo nekateri prodajalci ionizatorjev vode. Ionizirana voda vas celo zastruplja!
 

Naj bo dovolj grozljivk. Razkisamo lahko samo z bazično prehrano, dodatnim uživanje bazičnih mineralov in bazičnimi kopelmi. To nismo ugotovili v našem podjetju, ampak pametni ljudje z različnih koncev sveta. Številne študije in izkušnje terapevtov to potrjujejo.


Dominik Golenhofen, zdravilec, dipl. hol. en. med.
Energijski center d.o.o.
www.energijski-center.si
            


Koristni izdelki


Si želite še več koristnih nasvetov o zdravem načinu življenja? Naročite se na E-revijo Avita, ki izide dvakrat mesečno.