Ledvice me bolijo!

Preizkušeni, visoko kakovostni
izdelki za zdrav način življenja.

košarica AvitaMoja košarica

Izdelki: 0

0,00 €

Prijavi se  Registracija

Energijski center d.o.o. - prodaja@avita.si

Sedež podjetja: Pod hrasti 69, 1000 Ljubljana
Spletna trgovina Avita: Pod hrasti 69, Ljubljana

Za pomoč pokličite 01/283 14 44

Izdelke iz spletne trgovine Avita priporočajo in uporabljajo številni celostni terapevti!

Naša filozofija

Nakup brez tveganja

Vaš nakup je popolnoma varen:

  • Izdelek lahko vrnete v 15-ih dneh, brez navedbe razloga.
  • Izdelek plačate, ko ga dobite.
  • Vaše osebne podatke skrbno varujemo.
  • Nakup tudi brez registracije!

Servis za vas

  • Ne veste, kateri izdelek izbrati? Pokličite nas: 01/ 283 14 44
  • Obiščite nas osebno in se posvetujte o vašem zdravju.
  • Parkirnih mest je vedno dovolj na razpolago.
  • Pri osebnem nakupu je možen tudi nakup s karticami.
  • Bi radi prišli po nasvet ali izdelke po 16. uri? Ob torkih in četrtkih delamo do 17. ure. 
  • Kupci nam zaupajo že 11 let, podjetje je bilo ustanovljeno leta 1995!

Novosti

Novo: Kava Chi bio

Dobra, dišeča in zdrava kava Chi od sedaj tudi z ekološkimi sestavinami. Tudi po okusu se razlikuje od ostalih Chi kav: po eni strani najbolj spominja na klasično kavo, po drugi strani je polna prefinjenih arom, ki nam polepšajo dan. Posebna je zaradi dodanih vlaknin in rastlinskih izvlečkov guarane, ginsenga in gob reishi. Za užitek brez slabe vesti. več »

ANKETA

Koliko časa pozimi preživite na soncu?
Najmanj pol ure vsak dan.
Sonca skoraj ne vidim.
Načrtno se čez vikend odpravim na sonce.
Ko sije sonce, grem ven na sprehod.
Še nikoli nisem razmišljal/-a o lovljenju zimskih sončnih žarkov.

Ledvice me bolijo!

Objavljeno 20.03.2012, v Bolezni

Ledvice ležijo v zadnjem delu trebušne votline, zaščitene so z rebri in hrbtenico. Zato ne moremo z otipom preiskusiti, ali nas bolijo, ampak s trkanjem. S prsti potrkamo po spodnjih rebrih na hrbtni strani; če se bolečina poveča, nas z veliko verjetnostjo bolijo ledvice.

Ledvice nas lahko bolijo iz različnih vzrokov, najpogostejši vzrok je dehidracija. Pri bolečih ledvicah moramo preveriti, ali pijemo dovolj vode: na 25 kg telesne teže moramo spiti 1 liter vode. Ledvice potrebujejo vodo za svoje delovanje; če je ne dobijo, nas hitro začnejo boleti. Če tudi po nekaj litrih vode ni bolje, moramo obiskati zdravnika, da bo poiskal vzrok za boleče ledvice.

Zdravnik vas bo najprej poslal v laboratorij, kjer bodo v urinu iskali bakterije, levkocite (znake za vnetje) in beljakovine. Če bodo našli povečano količino bakterij, bo zdravljenje enostavno, saj bodo vaše bolečine hitro izginile s pomočjo antibiotikov.


Ledvični kamni in pesek

Kadar pa v urinu ni bakterij, so pa znaki za vnetje, vam antibiotiki ne bodo pomagali. Vzrok za vnetje v ledvicah so pogosto ledvični kamni, kar lahko ugotovimo z ultrazvočno preiskavo. Večji kamni so dobro vidni, manjši, ki jih imenujemo ledvični pesek, pa ne. Pesek postane viden z vbrizganjem kontrastnega sredstva, vendar se zdravniki redko odločajo za takšno preiskavo, saj je zamudna. Vzrok za vnetje ledvic tako velikokrat ostane neodkrit, pacienti pa po nepotrebnem trpijo ali jedo antibiotike, ki jim ne morejo pomagati.


Ledvični pesek povzroča vnetje in bolečine

Ledvični pesek nastane iz močno koncentriranega urina. Tvorijo se solni kristali, ki ostanejo v ledvičnem mehu in ledvičnih čašicah. Urin je torej tako kisel, da se kislina izloči v obliki kristalov (soli), nato nastane ledvični pesek, iz njega pa ledvični kamni.

Ledvični kamni in pesek s svojimi ostrimi robovi dražijo tkivo, ki se zato vname. Če pravočasno ne ukrepamo, ostane ledvično tkivo trajno poškodovano. Ledvice slabše delujejo in postanejo prevodne tudi za beljakovine. Iz krvi skozi poškodovana ledvična tkiva uhajajo dragocene beljakovine, kar lahko določimo tudi z laboratorijsko preiskavo urina. Bodite pozorni, če bodo v vašem urinu našli beljakovine, saj so znak za poškodovana ledvična tkiva.


Razkisano telo je najboljša preventiva za zdrave ledvice

Ledvični pesek nastane iz urina, ki ima prekisel pH. Vzrok za kisel urin je zakisanost telesa (= pomanjkanje mineralov), ki jo lahko določimo z merjenjem urina. Če so vrednosti urina v dnevnem profilu pod pH 7, smo zakisani in obstaja velika verjetnost, da bodo v našem telesu nastali ledvični kamni in pesek. Telo razkisamo s prehrano, ki ima veliko mineralov (zelenjava, sadje), z bazičnimi minerali in bazičnimi kopelmi.

            


Koristni izdelki


Si želite še več koristnih nasvetov o zdravem načinu življenja? Naročite se na E-revijo Avita, ki izide dvakrat mesečno.